Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja Internet trgovine kameja.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 79/2007; 125/07; 79/09; 89/09), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja. Kameja d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave.

KAKO NARUČITI

Svi proizvodi ponuđeni u našoj internet trgovini naručuju se odabirom, korištenjem menija "Pregled košarice" i popunjavanjem elektroničkog formulara. Kada svi podaci budu uredno primljeni, dobiti ćete obavijest na ekranu kao i putem elektroničke pošte da je Vaša narudžba zaprimljena s uputama za plaćanje.

Potvrda narudžbe zajedno s ovim Uvjetima poslovanja predstavlja Prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP. Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

UVJETI PRODAJE

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske te koja izvrši narudžbu i plaćanje u internet trgovini kameja.hr. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

CIJENE I NAČINI PLAĆANJA

Sve cijene su navedene u eurima s uključenim PDV-om. Cijene vrijede u trenutku naručivanja, u slučaju da se cijena tijekom narudžbe promijeni prodavatelj će o tom prethodno obavijestiti kupca. Zadržavamo pravo na pogreške, u slučaju pogreške bit ćete obaviješteni.

Plaćanje je moguće izvršiti:

  • kreditnom/debitnom karticom
  • općom uplatnicom
  • virmanom
  • putem internet bankarstva doznakom na račun prodavatelja
  • pouzećem

Podržane kreditne/debitne kartice: Premium Visa®, MasterCard®, Maestro®, Visa i Diners.

   

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe. Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama:

  • prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa kreditnim/debitnim karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju. Ako na Maestro debitnoj kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

Sve osobne podatke o korisniku kartice, potrebno je upisati koristeći samo slova engleske abecede. Ne koristiti hrvatske dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž) ili znakove nekih drugih jezika (ß, ç, ä, ë, ö i slično). Umjesto njih pisati c, dj, s, z ili druge odgovarajuće znakove.

Ime i prezime - potrebno je upisati točno kao na kartici (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.
Adresa, Mjesto, Poštanski broj, Država - upisuje se točno kako je napisana na računu koji korisnik prima od kartičara (bez čćđšž) koristeći slova engleske abecede.
Broj telefona - upisati broj koji se može nazvati u slučaju potrebe provjere narudžbe.
E-mail adresa - upisati važeću e-mail adresu na koju će se poslati obavijesti o autorizaciji, terećenju kartice ili otkazivanju transakcije.

Kada kliknete Plati, vidjet ćete potvrdu o Vašoj narudžbi koja će biti poslana na Vašu e-mail adresu. Nakon što je uplata evidentirana, kupac dobiva obavijest u elektroničkom obliku sa naznakom o isporuci. Obavijest će dobiti tijekom prvog radnog dana od trenutka kupnje (ponedjeljak-petak od 8:30-16:30). Papirnati račun bit će poslan kupcu zajedno s pošiljkom.

Radi Vaše zaštite, WSPay sustav nam ne dopušta naplatu većeg iznosa niti uvid u Vaš broj kreditne/debitne kartice. Vidimo samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje prema kartičaru. WSPay sustav onemogućava sudionicima u procesu kupnje pristup podacima za koje nisu ovlašteni: banka, primjerice, može vidjeti samo financijske podatke, ali ne i podatke o sadržaju kupnje, dok, s druge strane, mi vidimo samo podatke o sadržaju kupnje, ali ne i financijske informacije o kupcu, (broj kartice, stanje i sl.).

Plaćanje American Express i Diners kreditnim karticama moguće je do 6 rata.

PRIMATELJ UPLATE - PRODAJNO MJESTO

KAMEJA D.O.O.

TOMISLAVOVA 3
10000 ZAGREB
HRVATSKA

Privredna banka (IBAN: HR10 2340 0091 1105 2986 6 -swift PBZGHR2X)

OIB: 36278205045
upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, registarski uložak MBS 080063355, temeljni kapital 5.300,00 €
Vesna Kramar - jedini osnivač i direktor

Puni kontakt podaci

DOSTAVA

Cijena dostave nije uključena u cijenu proizvoda. Cijena dostave je fiksna i iznosi 4,5 eura bez obzira na veličinu narudžbe.

Naručeni proizvod ćemo Vam isporučiti najkasnije u roku od 7 radnih dana od narudžbe, rok isporuke teče od primitka sredstava na naš račun (osim u slučaju plaćanja pouzećem, u kojem slučaju rok isporuke teče od trenutka zaprimanja narudžbe). U slučaju otoka i malih mjesta, zbog slabije povezanosti i neredovitih linija prediviđeni rok dostave je unutar 15 radnih dana od narudžbe. Ukoliko naručenog proizvoda nema na zalihama, obavijestit ćemo Vas telefonski ili mailom i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje isporuke. Ukoliko naručite nekoliko proizvoda, isporučit ćemo Vam one proizvode koje trenutno imamo na zalihama.

Dostavu unutar RH vrši GLS - General Logistics Systems Croatia d.o.o., Stupničke Šipkovine 22, 10255 Donji Stupnik.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Kupac može, shodno Članku 45. ZZP, otkazati narudžbu ne navodeći za to razlog u roku od dvadeset i četiri (24) sata. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od trenutka kada je kupac naručio proizvod. Kupac nas pismeno, elektroničkom poštom mora obavijestiti o otkazivanju narudžbe.

POVRAT I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od primitka proizvoda. Bilo kakav trošak povrata proizvoda snosi kupac. Proizvodi koje kupac vraća moraju biti nekorišteni, u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećeni i potpuno ispravni. Uz vraćene proizvode, kupac mora priložiti originalni račun s dopisom o količini proizvoda te broj tekućeg/transakcijskog računa na koji će se izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Prodavatelj je dužan vratiti novac unutar 14 dana od trenutka primitka povrata robe. Prodavatelj nije dužan primiti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju njegovim općim uvjetima poslovanja. Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva oštećenja. Kupac prilikom preuzimanja originalno zapakiranog paketa i obaveznog potpisivanja na dostavnici potvrđuje da je roba uredno isporučena. Obrazac za povrat/reklamaciju možete preuzeti klikom na ovaj link.

JAMSTVA NA PROIZVODE

Za sve artikle vrijedi zakonski propisano jamstvo od 6 mjeseci. Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Kameja d.o.o. ne odgovara za nastala oštećenja. U protivnom artikl možete vratiti i on će biti zamijenjen za isti ili srodni artikl, a samo u slučaju da nismo u mogućnosti učiniti gore navedeno, za isti će Vam biti vraćen iznos vrijednosti artikla unutar 3 radna dana. U slučaju reklamacije, molimo Vas da nas prije vraćanja robe obavjestite elektroničkom poštom sa objašnjenjem problema.

SLANJE PRIGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, članak 8., kupac može svoje pisane prigovore poslati elektroničkom poštom na: kameja@kameja.hr. Na sve primjedbe i prigovore tvrtka Kameja d.o.o. odgovorit će u roku od maksimalno 15 dana.
Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava su u cijelosti zadržana. Cjelokupan sadržaj i formati na stranicama www.kameja.hr su vlasništvo tvrtke Kameja d.o.o. Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ukoliko nije u osobne svrhe, ne smije se bez našeg dopuštenja koristiti niti dalje ustupati trećim strankama.

Autorska prava u bilo kojem skinutom materijalu nisu prenosiva na Vas u slučaju bilo kakvog skidanja ili kopiranja. Nije dozvoljeno reproducirati, objavljivati, distribuirati, pokazivati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja, stranica.

IZJAVA O PRIKUPLJANJU I KORIŠTENJU OSOBNIH PODATAKA

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Kameja d.o.o. prikuplja samo osnovne podatke o kupcima isključivo u svrhu kontakta i/ili izvršavanja dostave naručenih proizvoda. Prikupljeni podaci dijele se sa dostavnom službom koja izvršava uslugu dostave naručenih proizvoda - General Logistics Systems.

Svaki korisnik u bilo kojem trenutku može zatražiti zahtjev za brisanjem svojeg korisničkog računa i osobnih podataka na mail webshop@kameja.hr

SIGURNOST KUPNJE I ZAŠTITA POVJERLJIVIH PODATAKA

American Express - Jamstvo sigurne online kupnje   MasterCard SecureCode  Verified by Visa

WSPay payment gateway

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Unos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 128-bitne enkripcije koju osigurava WSpay sustav za online autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi posredstvom PBZ Card-a korištenjem sustava WSpay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Stranice na kojima se unose podaci o kreditnim karticama ne pamte unešene podatke niti se podaci o brojevima kreditnih kartica spremaju u baze podataka. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.